Categories
Hot Live news

Modificarea legilor Justitiei si intentia PSD – ALDE de modificare a codurilor vor fi verificate de Comisia de la Venetia

In Romania va veni o delegatie a Comisiei de la Venetia in aceasta saptamana, pentru a discuta cu reprezentantii autoritatilor romane din domeniul Justitiei despre modificarea legilor Justitiei, dar si despre intentia PSD – ALDE de modificare a codurilor penale.

Acestia vor discuta cu reprezentanti din Inalta Curte de Casatie, de la Ministerul Justitiei, a Parchetului de pe langa Inalta Curtea de Casatie si Justitie a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si a Sectiei de Investigare a Infractiunilor in Justitie (SIIJ).

Ludovic Orban, presedintele PNL, a anuntat in data de 6 martie ca reprezentantii Comisiei de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) vor sesiza Comisia de la Venetia cu privire la modificarile facute de guvern legilor Justitiei din Romania. Acestea au fost facute fara consultari publice si fara respectarea observatiilor Consiliului Superior al Magistraturii. Tot in acea data, acesta a mai spus ca PSD-ALDE ar comite un act de tradare a intereselor nationale daca nu se va opri sa legifereze impotriva recomandarilor facute de catre Comisia Europeana si cea de la Venetia.

Actiunea Comisiei de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) are loc in urma unei cereri facuta tot in luna martie a acestui an de catre liberalii romani. Aceasta a avut legatura cu ordonanta de urgenta prin care a fost infiintata sectia de anchetare a magistratilor.